Sælskabet bag

  •  

Sælskabet blev stiftet under navnet ”Mariebiologisk Sælskab” d. 31. juli 2016 opkaldt efter det gode skib Marie (se Billeder). Formålet var, dengang som nu, at undersøge gråsælernes kommunikation under vandet.

De første 2 år er det blevet til 4 optagelser på gråsælernes hvileplads på Tat, Christiansø. Undervejs har vi selv måttet bygge hydrofoner og forforstærkere, da vi ikke umiddelbart kunne finde grej der var til at betale og/eller som vi mente gav tilstrækkelig god lyd.

På basis af de 4 første optagelser har vi identificeret en række forskellige lyde. Nogle er ret klare gengangere, andre optræder tilsyneladende kun på bestemte tider af året.

I august 2018 besluttede vi at skifte navn til Sælskabet. Det gjorde vi for ikke at blive forvekslet med en marinebiologisk forskningsenhed. Vi er og bliver glade amatører, der registrerer og systematiserer og fremfor alt fascineres af den verden af lyd, der møder os under havoverfladen.

Samtidigt har vi besluttet, at oprette denne hjemmeside, hvor dem der har lyst, kan følge vores opdagelsesrejse i de lydskaber, man finder under vandet og vores forsøg på at fatte lidt af hvordan gråsæler kommunikerer under vandet.

Velkommen til Lydhavet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *